Gegrilde Knoflook Asperges en Zalm

Toegevoegd door: AspergesKoken.nl

Personen: 4Tijd: 15 - 30 Min.Gerecht: HoofdgerechtKleur: Groen

INGREDI√čNTEN

5 eetlepels olijfolie

8 teentjes knoflook

450 gr. zalm

250 gr. groene asperges

4 eetlepels geraspte kaas (Ik gebruikte een combinatie van Parmezaanse)

BEREIDINGSWIJZE

Pel de knoflook en stamp deze fijn en plaats deze samen met de olie in een kleine pan. Zet deze op matig vuur totdat de knoflook een klein beetje bruin begint te worden. Haal de pan van het vuur en laat hem even afkoelen, haal daarna de knoflook eruit.

Lepel hierna een kleine hoeveelheid van de net gemaakte olie over de asperges. Doe dit ook bij de zalm en verspreid dit netjes over het hele stuk vis dus aan beide kanten.

Plaats de zalm nu in een voorverwarmde oven en laat het daar ongeveer 4 tot 5 minuten instaan op matig vuur. Draai de zalm hierna om en leg nu ook de asperges in de oven. Wacht weer 4 tot 5 minuten en het geheel is klaar.

Lekker met pasta die je ook nog met de overgebleven olie kunt besprenkelen, leg hier de zalm en de groene asperges bovenop en maak het af met een laagje kaas.