Asperges, Hollandaise Saus, ham en Ei

Toegevoegd door: AspergesKoken.nl

Personen: 2Tijd: 0 - 15 Min.Gerecht: HoofdgerechtKleur: Wit

INGREDI√čNTEN

2 eieren (hardgekookt)

1 kg. witte asperges

Peper

Zout

Kervel takje

150 gr. beenham

1 eetlepel fijngesneden verse peterselie

Benodigdheden Hollandaisesaus:

Citroensap

1 fijngesneden sjalotje

2 eierdooiers

100 gr. gesmolten roomboter

Peper

Zout

BEREIDINGSWIJZE

Pak de asperges bij de kopjes beet en schil je ze naar beneden, vergeet niet een paar centimeter van de onderkant af te snijden. Kook hierna de asperges in water met een snufje zout erbij, ongeveer 10 minuten, totdat ze beetgaar zijn. Pel de eieren en snij ze in stukjes, voeg daarna op smaak wat peper peterselie en zout toe.

Tegelijkertijd maak je de saus klaar, dit doe je met de au bain-marie kooktechniek. Gebruik een garde of mixer om de eierdooiers te kloppen in een bad van warm water en voeg hier al druppelend de gesmolten boter doorheen. Als de saus gebonden is kun je stoppen met kloppen en deze op smaak brengen met citroensap, peper en zout.

Giet alvast een beetje saus over de asperges heen en serveer het met de rest van de saus, de gesneden eitjes en garneer het met een klein toefje kervel. Dit gerecht gaat goed met gekookte krieltjes.